Friluftsfrämjandet väljer A4

Friluftsfrämjandet gör under hösten en större satsning på medlemstidningen Magasin Friluftsliv. Vi på A4 får nu i uppdrag att producera tidningen som får ny ansvarig redaktör, Jenny Grundemark. Det redaktionella uppdraget vässas och ska leda till större digital spridning av tidningens friluftsinspiration.

Magasin Friluftsliv har nyligen fått ny design och delvis nytt innehåll. Nu tar Friluftsfrämjandet ytterligare ett utvecklingssteg. Uppdraget att inspirera både den initierade friluftsexperten, och den entusiastiska nybörjaren tydliggörs.

”Friluftsinspirationen ska nå nya målgrupper”

Ett nytt inslag är att tidningen ska granska friluftspolitiken, och friluftslivets förutsättningar och villkor. Populära inslag som tester, guider och matinspiration utvecklas, och tidningen ska genomsyras av ett hållbarhets- och mångfaldsperspektiv. Tidningen ska bli en innehållsmotor för fler av Friluftsfrämjandets kanaler, vilket innebär att mer innehåll ska spridas digitalt. På så sätt kan nya målgrupper inspireras till friluftsliv samtidigt som innehållet används mer resurseffektivt.

– Vi ser mycket fram emot att utveckla ett redan mycket uppskattat medlemsmagasin tillsammans med A4. Friluftslivet skapar livsglädje och motverkar ensamhet, stillasittande, psykisk ohälsa och andra stora samhällsutmaningar. Genom ett inspirerande och kunnigt innehåll bidrar Magasin Friluftsliv till att fler kommer ut i naturen. Nu vässar vi innehållet och tar ut det i nya kanaler, för att friluftsinspirationen ska nå nya målgrupper, säger Friluftsfrämjandets kommunikations- och samhällschef Helena Färnsten.

”En perfekt matchning”

A4 har stor erfarenhet av redaktionell produktion för organisationer inom civilsamhället, och gör tidningar, grafisk form och digitala medier för bland annat Akademikerförbundet SSR, Amnesty, Reumatikerförbundet, Svensk biblioteksförening, RFSU, Svensk sjuksköterskeförening och Bröstcancerförbundet. A4 tar över produktionen av Magasin Friluftsliv från och med september.

– Det blir en ära och ett nöje att få producera en så populär medlemstidning som Magasin Friluftsliv, säger Jens Stenberg, vd på A4. Friluftsfrämjandet är en starkt värderingsdriven verksamhet med hög trovärdighet och ett viktigt samhällsuppdrag, på alla sätt en inspirerande uppdragsgivare och en perfekt matchning med A4 och vår redaktionella kvalitet.

Jenny Grundemark blir ny ansvarig redaktör

Jenny Grundemark tar över som ny ansvarig redaktör för Magasin Friluftsliv. Jenny har lång erfarenhet som journalist, redaktör och redaktionschef från bland annat Expressen och Aller Media, där hon har arbetat med flera av Sveriges mest kända tidskriftsvarumärken. Hon har bland annat varit ansvarig för flera resetitlar och lett redaktionella satsningar för etablerade tidskrifter som MåBra och Femina. Jenny är utbildad skidlärare inom Friluftsfrämjandet och har arbetat flera vintrar i den svenska fjällvärlden.

– Jag är otroligt stolt över att få axla rollen som ansvarig redaktör för Magasin Friluftsliv. Med min erfarenhet, i kombination med min passion för friluftsliv, ser jag fram emot att utveckla tidningen och stärka dess röst inom friluftspolitiska frågor, samtidigt som vi fortsätter att inspirera både nybörjare och erfarna friluftsentusiaster. Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med något som ligger så nära mitt hjärta, säger Jenny Grundemark.

Läs mer om Jenny i en intervju.

Art Director för Magasin Friluftsliv blir Ulrika Sandh, senior AD och teamleader på A4. Ulrika har bland annat genomfört redesignen av Socionomen som vann Tidskriftspriset 2021.

Ansvarig utgivare för Magasin Friluftsliv blir Friluftsfrämjandets kommunikations- och samhällschef Helena Färnsten.