Ira Mallik. Foto: Miriam Bratt

Amnesty Press nominerad till Årets tidskrift

Hurra för Amnesty Press som just nominerats till Årets Tidskrift i kategorin fackpress! Tidningen ges ut av Amnesty International Sverige, chefredaktör och ansvarig utgivare är Ira Mallik, och art director är A4:s medarbetare Lotta Lundin.

– Jag är så glad! Amnesty Press handlar om tunga frågor, men vi strävar efter att vara både slagkraftiga och upplyftande. Bild, färg, form och utmärkt journalistik ska samverka för att lyfta fram ämnena – och de individer som riskerar sin frihet i arbetet för mänskliga rättigheter, säger Ira Mallik.

Årets Tidskrift Fackpress ges till en tryckt och/eller digital tidskrift som bland annat har utmärkt sig för redaktionellt framstående insatser, hantverksskicklighet, och att ha engagerat sin målgrupp. Om Amnesty Press vinner får vi veta den 23 oktober, då priset delas ut vid en stor gala på Cirkus i Stockholm som arrangeras av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.

Ira Mallik tillträdde för drygt ett år sedan, och har gjort en del förändringar av magasinet sedan dess.

– Jag har arbetat med att göra tidningen mer rakt på sak: tydligare vinklar i så väl text och bild. Jag och Lotta Lundin, som är AD, har jobbat med att göra tungt notismaterial mer lätttillgängligt och lyfta fram kraften och modet hos de som försvarar yttrandefrihet och rättigheter runt om i världen.

A4 har ytterligare en nominering till Tidskriftspriset, då A4:s medarbetare Christian Williamsson är nominerad för Årets Design för arbetet med Chefstidningen.